St. Pelgrimswegen & Voetpaden

Wandelen met een plus ...

Meldt u hier aan voor het ontvangen van onze nieuwsbrief vooraf aan elke SPV-wandeling.


Enkele pelgrimsorganisaties hebben oktober 2021 samen uitgeroepen tot Maand van de Pelgrim.

In 2020 vierde het Huis voor de Pelgrim haar 100-jarig bestaan en de Stichting Pelgrimswegen en Voetpaden Limburg bestond 25 jaar. Twee jubilea die door het coronavirus helaas niet gevierd konden worden. Maar uitstel werd geen afstel. Samen met Pelgrimsoord Klooster Wittem zullen het Huis voor de Pelgrim en de SPV in oktober 2021 de hele maand wijden aan pelgrimage in de breedste zin van het woord.

Dag van de Pelgrim zaterdag 30 oktober

In de ochtend start om 10.00 uur een wandeling van circa 8-10 kilometer, in de stijl van de Stichting Pelgrimswegen & Voetpaden vanuit Scala.

Om 12.15 uur kun je de lunch nuttigen in de naast de bibliotheek gelegen brasserie Kloostertuin.

Het middagprogramma vanaf 13.00 uur start met een optreden van troubadour Jos Meessen. Waarna om 14.00 een minisymposium start in de kloosterbibliotheek met forumgesprek, geleid door Hella van der Wijst. Er is een 'pelgrimsmarkt' van 10.30 tot 16.00 uur, waar verwante organisaties zich presenteren.

Voor het volledige programma, klik hier. Ook kunt u het opgaveformulier downloaden.

Kijk voor meer pelgrimsactiviteiten op de website www.maandvandepelgrim.nl

 

Verschillende van onze pelgrimswandelingen konden vanwege de coronapandemie niet doorgaan.Toch kunt u individueel of in kleiner verband verschillende pelgrimstochten maken. U kunt ze hieronder gratis (*) downloaden:

De wandelingen zijn ook in brochurevorm te koop in de kloosterboekwinkel van Wittem.

(*) Gratis, maar een vrije gave is altijd welkom op IBAN NL32 RABO 0133 531 619 (SPV)

Welkom

De Stichting Pelgrimswegen & Voetpaden (hierna de SPV) organiseert bijna elke maand een groepswandeling naar pelgrimsoorden en andere bijzondere plaatsen binnen en buiten Limburg. Dit gebeurt bijvoorbeeld wanneer daar een jaarfeest of een gedenkdag van een heilige wordt gevierd.

De SPV-wandelingen gaan over rustige wegen en paden, zoveel mogelijk door bossen en open veld. Devotie en een gezellige sfeer gaan hand in hand. Er zijn korte en langere tochten. Aan de kortere tochten kunnen mensen zonder (of met weinig) wandelervaring goed meedoen. Bij de langere tochten gaan we ervan uit dat u een geoefend wandelaar bent.

Lees meer over de praktische zaken.

 

De SPV brengt ook elk jaar een programmafolder uit. En u kunt een gratis nieuwsbrief per e-mail ontvangen die de SPV vóór elke wandeling verstuurt. Meldt u hier aan.

 

Daarnaast biedt SPV nog eigen boekjes te koop aan met beschrijvingen van pelgrimswandelingen. Neem eens een kijkje.

 

Wij nodigen u van harte uit eens met de SPV mee te wandelen!